A „bináris” azt jelenti „egyedülálló” vagy „egy”, az opciók jelentése választás, választási lehetőség. A pénzügyi világban, amikor bináris opción fektetsz be, egy eszköznek, árunak, részvénynek vagy devizának az elvárható irányba való elmozdulásába fektetsz be. A bináris opciónak számos különböző elnevezése létezik, beleértve a „mindent-vagy-semmit” opciókat és a „digitális opciókat” is. Minden egyes fenti elnevezés a bináris opció mögött rejlő alapkoncepciót képviseli – egyértelmű igen/nem választás egy előre meghatározott százalékos kifizetéssel.

Minden egyes bináris opción történő ügyletnek előre meghatározott a lejárati ideje. Amint elérjük a lejárati időt, az opció három pozíció közül az egyiknek megfelelően zárul be: “In-the-money” (=jó fogadás), ahol az előre meghatározott profitot sikeresen megszereztük, “out-of-the-money” (=rossz fogadás), melyben elvesztettük a befektetett összeget, vagy nagyon ritkán a bináris opció lejárhat “at-the-money”(=a fogadás pillanatában rögzített ár egyenlő a lejárati árral) pozícióban is, melynek esetén a befektetés teljes mértékben megtérül, nem teszel szert nyereségre, de nem is veszítesz.

Fel/Le (HIGH/LOW) – Ez egy olyan instrumentum, melyet a trader arra használ, hogy megállapítsa, az adott eszköz értéke a megcélzott ár alatt vagy felett lesz lejáratkor.

Kívül/Belül (IN/OUT OF BOUNDARY)- egy instrumentum, mellyel a trader a szóban forgó eszköz értékét az előre meghatározott értéken belül vagy kívül várja lejáratkor (a magasabb vagy alacsonyabb kötési ár alakítja ki).

Érinti/Nen érinti (Touch/No Touch)- egy olyan instrumentum, amit a kereskedő annak megítélésére alkalmaz, vajon az adott eszköz eléri-e a célként kitűzött árat (Touch) (érinti), vagy nem éri el a célként kitűzött árat (No Touch) (nem érinti) a bináris opció időszaka alatt.

Próbáld ki a Bináris Opciós Kereskedést 100%-ig kockázatmentesen. Az Optionfair 5 teljesen kockázatmentes kereskedést biztosít most neked itt.